Storskrald skal ind i ... storskraldhuset!

Det bliver sagt igen og igen. Storskrald skal ikke efterlades i din gårds skraldehus, men skal IND i storskraldehuset i Langesund. Og det skal heller ikke sættes ved siden af storskraldehuset, men skal ind i huset. Nøglen til din lejlighed passer til låsen i storskraldhuset.
Det er ikke ejendomsfunktionærenes arbejde at rydde op efter beboerne. Det er et stort ekstra arbejde for dem at flytte storskrald fra gårdene til storskraldhuset.

Hvad er storskrald ?

Det er dit kasserede indbo og det affald, der er for stort til at blive smidt ud som restaffald. Det kan f.eks. være kasserede møbler, elektronikaffald, maling, hårde hvidvarer, små mængder af byggeaffald, m.m.
Storskrald er ikke trailere, motorcykler, knallerter, biler, campingvogne, lystbåde mv. samt dele heraf.
Skrald, kasserede møbler og andet inventar må ikke henstilles/efterlades på tørloftet eller i kældergangene, men skal anbringes i storskraldsrummet.
Glas

I stedet for at sætte flasker og glas på jorden i skraldehusene, bedes I bruge flaskecontainerne, der står i alle gårdene.
Og tag hensyn til de andre beboere: smid ikke glas i containerne i de sene aften- og nattetimer.

Hvad må man så smide i containerne??


På dem står der"ja tak" til ...
  • skyllede glas fra fødevarer, dvs. syltetøjsglas, sennepsglas, sildeglas o.lign. Gerne med låg.
  • Plastikflasker fra f.eks drikkeyogurt, smoothies, saft, juice og most.
  • Vinflasker
  • Spiritusflasker
  • Øl- og sodavandsdåser
Og "nej tak" til ..
  • Mælkekartoner o. lign.
  • Plastikflasker og -dunke fra eddike, olie, ketchup, shampo o.lign.
  • Konservesdåser
  • Keramik og porcelæn
  • Krystalglas
  • Medicinglas
  • Vinduesglas
  • Elpærer og lysstofrør
Batterier

Brugte batterier skal smides ud i battericontainerne, der findes i skraldehusene. Batterier indeholder tungmetallerne cadmium, kviksølv og bly. Hvis batterier brændes på forbrændingsanlægget, kommer en del af de giftige tungmetaller ud i vores luft og vand. Via fødekæden kan de ende i vores mad og ophobes i vores kroppe.
Farligt affald

Farligt affald så som maling, kemikalier m.m. skal stilles ind i storskraldshuset foran eller ved siden af miljøskabet til venstre når man kommer ind. Miljøfarligt affald der står på miljøskabet vil ikke blive hentet, og dette af hensyn til skraldepersonalets sikkerhed.
Rotter

En skraldespand, der bare er en lille anelse åben, er som et festmåltid for rotterne. Det er desværre meget svært at få bugt med rotterne. Vi har brug for din hjælp. Det er vigtigt, at du ikke efterlader madrester i gårdene, og holder skraldecontainere lukkede, så vi ikke lokker dem. Når rotterne ikke kan finde mad, går de et andet sted hen. Og lad være med at lukke rotterne ind i vaskerierne ved at efterlade vinduerne i vaskekældrene åbne. Tænk dig om, og vær med til holde rotterne væk.

Dagrenovation

Dagrenovation er affaldet, der er tilbage, når du har sorteret det genanvendelige og det farlige affald fra. Papir, pap, glas, kemikalier og storskrald er altså ikke dagrenovation. Der er opstillet affaldscontainere i alle gårde. Undgå at overfylde containere, og stop ikke noget i der er større end låget kan lukkes. Dagrenovationscontainer er helst ikke til pap – pap skal andet sted hen. Hvis der ikke er plads i papcontaineren; fold pappet så det ikke fylder hele containeren.
Affald i containerne

Affaldsposerne skal ud til containerne når disse er kørt uden for porten om morgen og deres indhold skal hentes af skraldebilerne. Flere beboere smider affaldsposerne på jorden inden i skraldehusene, hvorefter vores ejendomsfunktionærer skal rydde dem op. Det er ikke rimeligt.

Papir

Papir skal afleveres i papircontainerer i gårdene, der står sammen med øvrige skraldecontainere. Følgende må afleveres som papiraffald: aviser, ugeblade, reklamer, kuverter, telefonbøger, kontorpapir og bøger.
Reklamer på gulvet i opgangen

Reklamer og aviser, der har været proppet ind i brevkasserne, må ikke smides på gulvet i opgangen. Ejendomfunktionærerne har andet at se til end at skulle rydde op i trappeopgangene.
Pap og karton

Pap er typisk emballage, f.eks. pakken om tandpastatuben, legetøjet eller fjernsynet. Det kan også være bølgepap, røret i en køkkenrulle og bagsiden på en A4-blok. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent. Pizzabakker må derfor ikke afleveres i papbeholderen, da der ofte sidder madrester på låget.
Der er papcontainere sammen med øvrige skraldecontainere, og man åbner dem med de trekante nøgler, der hænger på papcontaineren. Husk, at folde pappet sammen før du smider det ned i containeren, fjern plastik, flamingo og andet fra papkasserne, og luk containeren efter brug.

Byggeaffald

De beboere, der har fået tilladelse til f.eks. at rive en skillevæg ned eller sætte et nyt køkken op, skal selv bortskaffe byggeaffaldet. Det skal IKKE smides ud med storskrald. Eller i dit skraldehus. Det skal køres til den nærmeste genbrugsstation som ligger på Borgervænget ved Svanemøllenstation. Se mere om den HER.
Husorden om Affald

Af hygiejniske grunde skal fugtigt og vådt affald indpakkes i f.eks. avispapir eller plastpose, inden affaldet nedlægges i de af afdelingen opsatte containere. HUSK altid at lukke låget på den benyttede container. Aviser, blade, reklamer og lignende skal i de specielle papircontainere. Der er opstillet særlige containere til pap i alle gårde. Flasker og lignende sættes i skraldehus eller lægges i glascontainere opsat f.eks. på Christiansmindevej.
Større ting som skal køres væk, så som store papkasser, møbler og lignende skal sættes i den store skraldehus i ud for Langesund 6 og 5.
AFDELINGSKONTOR
GÅRDENE OG GADERNE
TIDLIGERE FORMÆND
EJENDOMSFUNKTIONÆRERNE
HUSORDEN
BESTYRELSEN
FACILITETER
BESTYRELSESMØDEREFERAT
VASKERIERNE
KONTAKT OS
På disse sider finder du informationer om Afdeling 23, om ejendomskontoret og åbningstiderne, om husorden, afdelingens boliger og fælles faciliteter.

MEDLEMSMØDER

ARRANGEMENTER

PARKERING OG CYKLER
Kontortider

Ejendomsfunktionærer
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 07.30 - 08.00
Onsdag: 11.30 - 12.00

Afdelingsbestyrelsen
Hver mandag kl. 18.00 - 19.00

Adresse
Hjortøgade 5 st.th
2100 København Ø
Tlf.: 39 20 35 34
Fax: 39 29 32 33
E-mail: admin.aab23@aab.dk
Ring på

Flere beboere tror, at de kan åbne gadedøren til Hjortøgade 5, hvor ejendomskontoret ligger, med deres nøglebrik. Nøglebrikkerne er kodet på sådan en måde, at det kan de ikke - med mindre end de bor i Hjortøgade 5. Ring på ved ejendomskontoret og der bliver åbnet (i åbningstiden selvfølgeligt)
Nyt kort?

Har du forlagt dit vaskekort? Er dit kort ødelagt? På ejendomskontoret kan du købe et nyt vaskekort - pris 100 kroner. Pengene skal betales kontant.
Adresserne til online reservation

Her er adresserne til reservation af vasketure over Internettet:

C-gården Stakkesund 5: 91.100.99.54

D-gården Langesund 5: 91.100.99.57

E-gården Langesund 9: 91.100.99.56

F-gården Langesund 6: 91.100.99.55

Husk, at koden der giver adgang til hjemmesiderne skal hentes på ejendomskontoret.
Vasketøj må ikke efterlades

Husk, at vasketøj ikke må efterlades i vaskekælderen. Efterladt tøj samles op af ejendomsfuktionærerne, og kan hentes efter aftale med dem.

Brug ikke nødstoppet ...

... hvis du skal afbryde tørretumbleren for at tage dit tøj. Åbn bare døren til tørretumbleren og maskinen stopper. Vores ejendomsfunktionærer fortæller, at de ofte bliver kaldt ud til en tørretumbler, der "ikke virker." Det er fordi nødstoppet er blevet trukket ud.
Husorden om vaskeri

Brug af afdelingens vaskerier sker på eget ansvar. På hvert vaskeri er der ophængt en vejledning i brug af maskinerne.
Vaskekort udleveres på kontoret. Såfremt man mister sit vaskekort købes et nyt på kontoret til en af afdelingsbestyrelsen fastsat pris.
Vasketid kan bestilles på vaskeriet eller over Internettet.
Vaskeriet og maskinerne skal rengøres efter brug.
Det er ikke tilladt at farve tøj i vaskemaskinerne.
Det skal bemærkes, at Arbejdstilsynet har forbudt personer under 16 år at benytte maskinerne i vaskeriet.
Rygning på vaskerierne er ikke tilladt.
Hvordan fungerer det pengeløse vaskeri ?

Der kan bestilles vasketid over Internettet. Husk at du skal have et brugernavn og brugeradgang (password) for at kunne gøre det. Disse kan fås på ejendomskontoret.
Der kan reserves vasketider a to timer, fra kl. 7.00 til kl. 19.00.
Man kan vælge flere eller alle maskiner i en af gårdene, og man kan reservere maskiner i de andre gårdes vaskerier.
Ved indflytning fik du et vaskekort. Hver vask koster 15 kroner. Prisen er den samme med eller uden vaske- og skyllemiddel.
Vaskemaskinerne tager flydende (uparfumeret) sæbe og skyllemiddel ind automatisk.
Både sæbe og skyllemiddel kan fravælges og man kan bruge egen sæbe. Dertil kræves, at man bruger en ”vaskebold”  og den lægges ind i maskinen. Bemærk: der er ikke nogen sæbeskuffer.
Der kan ikke forvaskes med egen sæbe.

Det er ikke alle beboere der er helt klar over at to af vores maskiner - i henholdsvis E- og F-gårdene - er 10 kilos maskiner (de andre maskiner er 6 kilos maskiner).
Afdeling 23 består af 388 boliger, fem forretninger og to daginstitutioner. Vi bor rigtig mange mennesker sammen på et ikke særlig stort areal, nærmest som i et lille samfund.
Vi skal kunne fungere sammen, og derfor er det nødvendigt med nogle regler og retningslinjer som kan være med til både at skabe et godt klima, og tryghed og tilfredshed i afdelingen.  Vi har en fælles interesse i, at ejendomme og friarealer holdes i en pæn stand, dels fordi vi alle gerne vil have noget pænt at se på, dels for at holde omkostningerne til vedligeholdelse nede.
Vi skal også, i dette tætte miljø, fungere godt med de beboere, der bor lige omkring os, så det er vigtigt at vi alle bestræber os på at tage hensyn til hinanden, og at vi søger at undgå konflikter.
Derfor er der nedenfor opstillet en række minimumsregler, som alle beboere skal overholde.

OVERHOLDELSE AF HUSORDEN
Alle skal bidrage til at hjælpe andre med at overholde husordenen. Husordenen har til hensigt, at skabe ro, tryghed og tilfredshed for alle beboere. Det er afdelingsbestyrelsens ansvar at husordenen bliver overholdt, og derfor har både bestyrelse og ejendomsfunktionærer ret og pligt til at påtale hvis det ikke sker. Retter beboere sig ikke efter et påbud fra afdelingsbestyrelsen kan denne sende sagen videre til behandling i boligforeningens administration, der vurderer om sagen skal indbringes for Beboerklagenævnet.
AFFALD
Af hygiejniske grunde skal fugtigt og vådt affald indpakkes i f.eks. avispapir eller plastpose, inden affaldet nedlægges i de af afdelingen opsatte containere. HUSK altid at lukke låget på den benyttede container. Aviser, blade, reklamer og lignende skal i de specielle papircontainere. Der er opstillet særlige containere til pap i alle gårde. Flasker og lignende sættes i skraldehus eller lægges i glascontainere opsat f.eks. på Christiansmindevej.
Større ting som skal køres væk, så som store papkasser, møbler og lignende skal sættes i den store skraldehus i ud for Langesund 6 og 5.
 
ANTENNER
Tilslutning til fællesantenne foretages med originale kabler og stik. Tal med afdelingsbestyrelsen herom.
BAD OG TOILET
Rimeligt hensyn må tages til de øvrige beboere ved badning. Det skal således undgås, at der kommer vand i entreen ved badning. For at undgå tilstopning af afløb, skal man være varsom med, hvad der skylles ud gennem vask og toilet. Bleer, vat, avispapir, hygiejnebind og lignende må ALDRIG kastes i toilettet.
Eventuelle utætheder i installationerne meldes til afdelingens kontor, der vil sørge for nødvendig reparation eller udskiftning.
CYKLER M.V.
Cykel – og knallertkørsel er ikke tilladt på gangstier og gårdarealer samt haveanlæg. Undtaget herfra er småbørns legecykler.
Cykler, knallerter og barnevogne hensættes i de dertil indrettede rum og stativer. Det er ifølge brandvæsenet ikke tilladt at opbevare knallerter, motorcykler og lignende i kældre.
Det er ikke tilladt, at stille de nævnte genstande i trapperum, da disse er redningsveje i tilfælde af brand. Cykel – og barnevognsrum skal være aflåste og må ikke tjene som magasin for kassable genstande.


SKADEDYR
Fodring af fugle og katte må ikke finde sted på afdelingens arealer blandt andet for at undgå at tiltrække rotter og andre skadedyr. Skadedyr på afdelingens område skal straks meddeles til afdelingsbestyrelsen eller ejendomsfunktionærerne.

FÆRDSEL OG OPHOLD
Færdsel og ophold på afdelingens arealer må ikke være til fare og gene for øvrige beboere og skal foregå efter de af afdelingsbestyrelsen givne retningslinjer.
HUSDYRHOLD
Med mindre andet er vedtaget på medlemsmødet i afdelingen, er det ikke tilladt at holde husdyr, hund eller kat.

KARNAPPER
Det må ikke grilles på karnapperne. Karnapperne må ikke bruges som opbevaringsrum.
LOFT – OG KÆLDERRUM
Der må opbevares indbo eller effekter i lofts – og kælderrum, der er stillet til rådighed for boligen, men der må ikke efterlades genstande og affald uden for disse.
Da disse rum som regel er indrettet i de sikringsrum, som kræves i henhold til lovgivningen, kan afdelingsbestyrelsen i givet fald kræve rummene ryddet med kort varsel.
Rummene skal, selv om de ikke bliver benyttet, være aflåsede, og eventuelle vinduer skal holdes lukkede.
Brandbare effekter må ikke opbevares i rummene.

MASKINER OG BRUG AF GRILL
Maskiner, der kan medføre støjgener for naboer, skal anbringes på et underlag, der dæmper støjen mest muligt. Slagboremaskiner må kun benyttes efter de af afdelingsbestyrelsen givne retningslinjer, og må ikke benyttes i tidsrummet mellem kl. 19,30 og 8,00.
Brug af grill må ikke være til gene for andre beboere, og den lokale brandvedtægt skal overholdes.


MUSIK M.V.
Benyttelse af fjernsyn, musikanlæg, musikinstrumenter og radio skal ske med fornødent hensyn til naboerne. I de sene aftentimer bør der vises særligt hensyn til naboer ved at dæmpe ned, så de, der ønsker nattero, ikke forstyrres.
PARKERING OG MOTORKØRSEL
Parkering af motorkøretøjer må ikke finde sted på afdelingens gårdarealer.
RYGEFORBUD
Der må ikke ryges på hoved- og køkkentrapper.


SKILTNING
Hoveddøre må kun forsynes med navneskilt, der oplyser om navne på lejlighedens beboere. Navneskilt må ikke være påklistret.
TRAPPEVASK
Hvis afdelingen sørger for renholdelse af trapper, skal andelshaverne selv sørge for rengøring af måtter samt under disse. Renholdelse af hoved – og køkkendøre påhviler andelshaverne.
Såfremt rengøring af trapper og trappeopgange påhviler andelshaverne, vil afdelingsbestyrelsen meddele, hvordan arbejdet er fordelt andelshaverne imellem.
Henstillen af flasker, fodtøj, affaldsposer og lignende på trapperne, er ikke tilladt. Det vil blive fjernet uden ansvar og på andelshavernes regning.

UDLUFTNING
Andelshaverne må for at undgå fugtdannelse, råd og svamp og anden ødelæggelse af træværk, tapet og maling foretage en effektiv udluftning. Dette gøres bedst ved at åbne et vindue flere gange daglig.
Det er ikke tilladt at lufte sengelinned eller lignende samt tørre tøj fra vinduespartier, hverken til gade eller gård.
Tørring af vasketøj i lejlighederne må ikke finde sted på grund af fugtdannelser, som kan udvikle sig til råd og svamp.
VANDHANER OG CISTERNE
Utætheder anmeldes til afdelingens kontor, der vil foretage fornøden reparation.


VASKERIER
Brug af afdelingens vaskerier sker på eget ansvar. På hvert vaskeri er der ophængt en vejledning i brug af maskinerne.
Vaskekort udleveres på kontoret. Såfremt man mister sit vaskekort købes et nyt på kontoret til en af afdelingsbestyrelsen fastsat pris.
Vasketid kan bestilles på vaskeriet eller over Internettet.
Vaskeriet og maskinerne skal rengøres efter brug.
Det er ikke tilladt at farve tøj i vaskemaskinerne.
Det skal bemærkes, at Arbejdstilsynet har forbudt personer under 16 år at benytte maskinerne i vaskeriet.
Rygning på vaskerierne er ikke tilladt.
VINDUER OG DØRE
Vinduer i lejligheder og dertil hørende lofts – og kælderrum skal være forsynet med hele ruder.
I perioden 1. september – 15. maj skal kældervinduer og - døre samt lofts – og trappevinduer holdes lukkede. Dette gælder også under regn – og stormvejr uden for nævnte perioder.

POSTKASSER
Postloven fastslår, at postkasser skal være opsat i opgang eller uden for ejendommen. Man har pligt til at tømme postkassen og fjerne papiraffald.



Tilføjelser og opdateringer vedtaget på Afdeling 23’s medlemsmøde den 9. maj 2011 og erstarrer husorden og ændringer vedtaget på medlemsmøder i 2009, 2008 og 1996.

AABs standard husorden kan ses her
REFERAT FRA MEDLEMSMØDE

23. maj 2011: Referatet fra medlemsmødet den 9. maj er lagt på medlemsmødesiden
. (Nederst til venstre på siden)
 
GAMLE FOTOS - IGEN

15. maj 2011:
En beboer har igen været i sit arkiv og har fundet gamle billeder frem. Vi har fået lov til at vise dem på hjemmesiden - kig i beboernes egne billeder.
OPDATERET VERSION AF HUSORDEN

14. maj 2011: Den opdateret version af husorden som blev vedtaget ved medlemsmødet den 9. maj kan ses på siden med husorden.
MEDLEMSMØDEBILLEDER

10. maj 2001: Billeder fra medlemsmøde ligger på siden om medlemsmøde.
NY EJENDOMSFUNKTIONÆR

10. maj 2011: Majbritt Larsen er vores nye ejendomsfunktionær. Hun er ejendomsserviceteknikerelev og når hun er færdig med grundskolen den 27. juni starter hun som elev i Afd. 23. I mellemtiden har hun sagt "ja" til lidt timelønnet arbejde hos os - ca 6-8 timer ugenligt efter skoletid." Vi byder hermed Majbritt velkommen.
METROFORPLADSEN I REERSØGADE

6. maj 2011:
Nye tegninger over hvordan Metroforpladsen i Reersøgade kommer til at se ud kan ses på vores Metroside.
TRICKTYVE

26. april 2011: Under dække at være noget andet, forsøger tricktyve at få adgang til lejligheder for at endevende alt for at finde værdier. Det kan ikke siges for ofte: vær meget opmærksom på hvem du lukker ind.

RYD OP - HUSK DIT VASKETØJ

En del "glemmer" deres vasketøj i vaskekældrene. Tænk på at andre skal til efter dig og har brug for at kunne komme til. Så husk dit vasketøj. Læs mere på vores side om vaskekældrene.
SESAM, SESAM LUK DIG OP ...

Flere beboere tror, at de kan åbne gadedøren til Hjortøgade 5, hvor ejendomskontoret ligger, med deres nøglebrik. Nøglebrikkerne er kodet på sådan en måde, at det kan de ikke - med mindre end de bor i Hjortøgade 5. Ring på ved ejendomskontoret og der bliver åbnet (i åbningstiden selvfølgeligt)
SMID IKKE DINE SKODDER I GÅRDEN

Rygere, der enten går ned i gården for at ryge eller sidder i deres vindue og får sig en smøg, skal ikke smide deres skodder i gården. Vores gårde er ikke askebægere, og børn risikerer forgiftning, hvis de får fat på skodderne. Læs mere om det HER.
HUSK DET NU!

Storskrald skal ind i Storskraldhuset i Langesund, ikke udenfor.  Ej heller i din gårds skraldehus. Nøglen til din lejlighed passer til låsen til Storskraldhuset, så der er ikke nogen undskyldning. Ejendomsfunktionærerne har andet at bruge deres tid på end at flytte dit storskrald.

GENVEJE - hvis du vil hurtigere frem ... 
AAB afd.14 | Edvard Griegs Gade 2A | 2100 København Ø | Tlf.: 39293481